+
Illustration: Nyréns Arkitektkontor
 • Nyréns utformar Malmös nya stadsdelspark

  PUBLICERAD 2018-08-31 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-08-31 11:14

  Textstorlek

  Dela med andra

  Nyréns har, tillsammans med Ekologigruppen, vunnit tävlingen för Malmös nya stadsdelspark i Hyllie. Det vinnande förslaget omfattar bland annat en byggnad som kombinerar kultur, växthus och café med tillhörande fruktträdgård och soltrappa.

  Tävlingen lanserades under hösten 2017.

  Juryns motivering: “Förslaget visar på styrkan med att skapa kvaliteter och aktiviteter tidigt så att parken kan börja användas och komma till nytta direkt. Samtidigt finns modet att låta delar av parken få vara lugna områden med träd och grönska som får växa fram på sikt. Parken är robust och har förutsättningar att utvecklas efter hand som Hyllie och världen förändras. Juryn anser därför att – Framtiden park är aldrig färdig – har bäst förutsättningar att möta Malmöbornas behov av en ny, stor och rekordgrön park”

  Parken har en yta på totalt 64000 kvadratmeter. Projektet kommer byggas i tre etapper och byggstart för etapp 1 sker under våren 2020.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived