+
Moody´s analytiker Maria Gillholm Bild: Moody´s
 • Moody’s överväger höja Sagax kreditbetyg

  PUBLICERAD 2018-08-30 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-08-30 10:11

  Textstorlek

  Dela med andra

  Moody’s kommer revidera Sagax kreditbetyg för en möjlig höjning till Investment Grade efter onsdagens beskedet att bolaget siktar på en obligationsemission om 500 miljoner euro. Det skriver kreditvärderingsinstitutet i ett pressmeddelande.

  Sagax har för närvarande betyget Ba1, vilket är snäppet under Investment Grade.

  Vidare tilldelar Moody´s Sagax nya EMTN-program (Euro Mid Term Note) om 1,5 miljarder euro kreditbetyget Baa3, som motsvarar Investment Grade. Det gäller även den planerade emissionen om 500 miljoner euro i september, som sker inom ramen för denna.

  Som skäl för en möjlig uppgradering av Sagax kreditbetyg anger Moody’s analytiker Maria Gillholm bland annat att man uppskattar att andelen icke-säkerställd finansiering väntas stiga till 54 procent från 26,6 procent och att den genomsnittliga kapitalbindningen förlängs till omkring 4 år från dagens 2,4 år.

  Moody’s beräkningar bygger på antagandet att Sagax genomför en obligationsemission om 500 miljoner euro med en löptid på minst fem år, samt omförhandlar säkerställd finansiering om 3,8 miljarder kronor. Sammantaget skulle det resultera i omkring 8,5 miljarder kronor i icke-pantsatta tillgångar, skriver Moody’s.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived