+
 • Kontantbud på Technopolis

  PUBLICERAD 2018-08-28 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2018-08-28 12:27

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kildare Nordic Acquisitions har lagt ett kontantbud på finska fastighetsbolaget, Technopolis, som specialiserar sig på kontorsparker. “Det här är vårt första uppköp i Finland”, säger Emer Finnan, senior managing director på Kildare till Fastighetsnytt.

  Brittiska Kildare undertecknade på tisdagen ett fusionsavtal med finska Technopolis.

  – Det här är vårt första bud i Finland och vi är mycket intresserade av Technopolis som redan bedrivs väldigt framgångsrikt. Vi ser fram emot ytterligare tillväxt och expansion i Finland, Norden och Europa, säger Emer Finnan, senior managing director på Kildare, till Fastighetsnytt.

  Budet är på 4,65 euro per aktie, vilket motsvarar en premie på 13,7 procent jämfört med stängningskursen för Technopolis på måndagen. Sammantaget värderas erbjudandet till cirka 730 miljoner euro och köparen avser att stuva om något i styrelsen.

  – Vi har noga utvärderat anbudet och villkoren. De känns rimliga, säger Technopolis styrelseordförande Juha Laaksonen i ett pressmeddelande.

  Rekommendationen från styrelsen är att aktieägarna bör acceptera erbjudandet. De största aktieägarna, Varma och Mercator Capital, med 34,5 procent av kapitalet, har redan accepterat budet.

  Kildare grundades 2013 och har sedan dess satsat 4,4 miljarder euro på fastigheter i Storbritannien, Tyskland, Nederländerna, Irland, Italien, Sverige, Norge, Frankrike, Portugal och Belgien.

  – Finland har haft en stark ekonomisk tillväxt de två senaste åren och är en attraktiv tillväxtmarknad för oss. Genom oss får bolaget större tillgång till utländskt kapital, säger Emer Finnan.

  Teresa Ahola

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived