+
Ivo Stopner Foto: Hufvudstaden
 • Hufvudstaden höjer hyror med 20 procent

  PUBLICERAD 2018-08-21 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-08-21 09:42

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hufvudstaden redovisat ett förbättrat bruttoresultat i det andra kvartalet och meddelar samtidigt att omförhandlingar resulterat i tvåsiffriga hyresökningar.

  Fastighetsförvaltningens bruttoresultat steg 3 procent till 322 miljoner kronor i kvartalet, jämfört med motsvarande period förra året. Nettohyrorna steg också 3 procent och landade på 442,5 miljoner kronor. Hyresökningen förklaras av högre bruttohyror vid omförhandlingar, nyuthyrningar och indexuppräkning.

  Hufvudstaden har omförhandlat hyror på butiks- och kontorslokaler till ett hyresvärde av 191 miljoner kronor under det första halvåret. I genomsnitt har dessa resulterat i en hyresökning om cirka 20 procent.

  Värdeförändringar av förvaltningsfastigheter uppgick till drygt 1,4 miljarder kronor i det andra kvartalet jämfört med 1,2 miljarder kronor under motsvarande period förra året.

  Det långsiktiga substansvärdet (EPRA NAV) uppgick vid halvårsskiftet till 170 kronor per aktie. Hufvudstaden stiger 2,5 procent till 143,50 kronor på tisdagsförmiddagen.

  Oskar von Bahr

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived