+
Daniel Dronjak (M) Bild: Huddinge Kommun
 • Huddinge klubbar planer på internationellt affärsdistrikt

  PUBLICERAD 2018-08-13 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-08-14 09:18

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kommunstyrelsen i Huddinge beslutar på måndagen godkänna en avsiktsförklaring med ett fastighetskonsortium som syftar till att förvandla Flemingsberg till ett internationellt affärsdistrikt kallat Stockholm South Business District på 10 års sikt.

  Det skriver Fabege, som uppges ha en central roll i konsortiet, i ett pressmeddelande.

  −Detta är ett gigantiskt utvecklingsprojekt, ett av de största i landet, som kommer att göra Flemingsberg till centrum för södra Stockholm. Vi planerar för tiotusentals nya arbetsplatser och bostäder i en attraktiv stadsmiljö, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Dronjak (M),

  Intentionen är att förnya Flemingsbergs stationsområde och skapa plats för 50 000 arbetande, 50 000 boende och 50 000 besökare.

  Fabeges kommer börja investera i större skala tidigast 2021/2022 då detaljplaner bedöms bli antagna. Den andra parten i konsortiet är WA-fastigheter. Slutgiltigt beslut kring avsiktsförklaringen fattas i kommunfullmäktige den 20 augusti.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived