+
Tomas Carlsson, vd NCC Bild: NCC
 • Fler ändringar att vänta hos NCC?

  PUBLICERAD 2018-08-31 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-08-31 15:39

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Byggjätten NCC meddelade tidigt i veckan att man gjort ändringar i koncernledningen och det är uppenbart att nye vd:n Tomas Carlsson har börjat se över bolagets ledning. CFO och chefsjurist är bland de tre som får lämna bolaget och man skapar en ny funktion (åtminstone i ledningsgruppen), chef för affärsutveckling och IT.

  NCC har tampats med stora lönsamhetsproblem de senaste åren och bland annat behövt göra stora nedskrivningar, något som till slut kostade förre vd:n sitt jobb. Tomas Carlsson tillträdde 7 maj och har redan börjat städa. Frågan är bara om han kommer att nöja sig med de ändringar som redan är gjorda eller om fler medlemmar i koncernledningen får gå? I det sammanhanget är det intressant att de tre som redan är klart att kommer lämna bolaget har alla ansvar för olika stödfunktioner. Carlsson rör än så länge inte vid de olika affärsområdescheferna.

  Huruvida det talar för att fler ändringar är att vänta återstår att se men det finns mycket som talar för det. 

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived