+
Illustration: Petter Furå.
 • Concent likviderar inte Östermyra

  PUBLICERAD 2018-08-17 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-08-17 14:13

  Textstorlek

  Dela med andra

  Concents dotterbolag Östermyra kommer inte likvideras trots att en kontrollbalansräkning visat att det egna kapitalet understeg det registrerade aktiekapitalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

  Orsaken till beslutet är att det pågår löpande diskussioner med obligationsinnehavare om hur obligationslånet ska lösas och man bedömer att en lösning kommer kunna uppnås. Detta då det ligger i de bägge parternas intresse. Obligationslånet skulle egentligen ha konverterats redan den 27 februari i år.

  Vidare uppges att den ursprungliga planen för Östermyras projekt Barents Center inte väntas bli av då byggnationen ännu inte inletts. Östermyra är dock övertygade om att tomtens placering i centrala Haparanda och kommunens behov gör att det finns alla möjligheter till ett bra projekt.

  -Oaktat vilket utfall diskussionerna landar i och vilket framtida scenario som inträffar för projektet Barents Center kommer detta inte ha någon negativ påverkan på Concent-koncernens ekonomiska ställning, står det i pressmeddelandet.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived