+
Bild: SCB
 • Antalet påbörjade lägenheter minskar

  PUBLICERAD 2018-08-20 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-08-20 14:16

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Antalet påbörjande lägenheter har minskat under det första halvåret 2018, enligt nya siffror från SCB. Jämfört med samma period under 2017 har det skett en minskning på runt 10 procent.

  Under 2018 har hittills 30950 lägenheter påbörjats medan siffrorna för samma period under 2017 låg på totalt 34231 lägenheter. Det är första gången antalet avtar under första halvåret sedan 2012. Då påbörjades 27 procent färre lägenheter än under första halvåret 2011.

  För lägenheter i flerbostadshus har siffran minskat med 11 procent och lägenheter i småhus har minskat med 4 procent, sedan samma period 2017.

  Siffror för hela landet. Bild: SCB

  Redaktionen

  1 kommentarer

  1. Philip 2018-08-21

   Både i Göteborg och i Västra Götaland ökar dock lägenhetsbyggandet.
   Lätt att tappa bort mitt i allt Stockholmsfokus.

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Vad kännetecknar en stad för alla?

  Krönikor Det verkar rimligt att anta att det kommer att vara stora inkomstskillnader i samhället under överskådlig tid. Hur ska man då tänka som politiker och planerare om vi vill att alla ska kunna känna att det är deras stad?

 • NREP utser ny vd

  Rekrytering Claus Mathisen blir ny vd på NREP. Han tar över efter Mikkel Bülow-Lehnsby, en av bolagets tre grundare. Han kommer nu att fokusera på NREP:s exekutiva kommitté och strategiarbete.

 • Claes Holmberg ny vd på BTH Bygg

  Rekrytering Claes Holmberg utses till ny vd på BTH Bygg. Han efterträder Tobias Kjellin som valt att säga upp sin befattning på bolaget.. 

 • ANNONS
 • Profi går vidare med planer i Handen

  Bostäder, Fastighetsmarknad Profi Fastigheter tecknar ett intention- och markanvisningsavtal med Haninge kommun för att utveckla Handenterminalen. Målet är att bygga bostäder, handel och service. 

 • ANNONS
 • Drömmen om en skola för drömmar

  Business Arena, Samhälle Ett av de viktigaste verktygen vi har för att stärka integration och mångfald är skolan. Med utgångspunkt i att bygga upp självförtroende och självkänsla hos ungdomar i utsatta områden startade Milad Mohammadi, Amir Sajadi och Helya Riazat Järvaskolan. Ledord i arbetet har varit förtroende och relationsbyggande, både med barn och familjer.

 • Vice vd till Järngrinden

  Rekrytering Järngrinden förstärker bolagsledningen genom att utse Tobias Johannesson till vice vd. Sedan 2015 har han varit projektutvecklare och transaktionsansvarig på bolaget. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x