+
Bild: Riksbanken
 • Tre Kronor storköper i Norge och Sverige

  PUBLICERAD 2018-07-19 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-07-19 15:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tre Kronor Property Investment förvärvar totalt 13 fastigheter i Norge och fyra fastigheter i Sverige. Affären sker till ett underliggande fastighetsvärde på 495 miljoner kronor.

  Fastigheterna i Sverige omfattar runt 9200 kvadratmeter uthyrningsbar yta, medan förvärvet i Norge innefattar 244000 kvadratmeter. Tillträde sker den 31 augusti.

  – Genom förvärven ökar vi förvaltad volym i Sverige och får en bra grundportfölj i Norge. Tillväxten skapar ytterligare möjlighet för Tre Kronor att vara en aktiv fastighetsägare vilket bygger värde både för hyresgästerna och våra aktieägare, säger Michael Johansson, vd på Tre Kronor Property Investment AB

  Bolaget har även genomfört en riktad nyemission om 1 734 300 aktier till ett pris om SEK 106,96 per aktie, vilket före emissionskostnader tillfört företaget 185,5 miljoner kronor.

  – Vi är mycket nöjda med att genom den nu genomförda riktade emissionen både ha säkrat finansieringen till förvärv i Sverige och Norge och samtidigt ha utökat aktieägarkretsen med flera större investerare, säger Bernt-Olof Gustafsson, styrelseordförande på Tre Kronor Property Investment AB

  Catella Corporate Finance har varit finansiell rådgivare åt Tre Kronor i affären. Glimstedt Advokatbyrå var legal rådgivare i Sverige och Selmer var legal rådgivare i Norge. Catella Bank och ABG Sundal Collier var joint bookrunner i emissionen.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • De ensammas minister

  Samhälle Ensamhet är en fråga som fler och fler tar på allvar, än har vi dock ingen minister i ämnet. Fastighetsnytt ställde några frågor till Tracey Crouch, den tidigare ministern för ensamhet i Storbritannien, om hur hon ser på rollen.

 • Prime Livings nyemissionsplaner går i stöpet

  Börs Prime Livings förslag om att ändra bolagsordningen och bemyndiga styrelsen att emittera aktier röstades ner på årsstämman. Den hårt prövade bostadsbyggaren har tidigare aviserat planer på att emittera aktier för upp till 400 miljoner kronor.

 • Acrinova planerar köp i Trelleborg

  Transaktioner Acrinova planerar köp av tre kommersiella fastigheter i Trelleborgs kommun. De berörda fastigheterna är Trävaren 3, Lavetten 38 samt Trävaran 12. 

 • ANNONS
  • Utvecklar bostäder i Huskvarna

   Bostäder APP Properties vinner en markanvisningstävling för bostadsområdet Fagerslätt i Huskvarna. Det vinnande förslaget, Fagerslätts Glänta, består av runt 50 nya lägenheter, fördelat på fyra olika hus. 

  • Catena hyr ut i Växjö

   Uthyrning Catena hyr ut till Alvestaglass AB i Växjö. Uthyrningen avser totalt 6700 kvadratmeter i fastigheten Postiljonen 1.

 • 150 nya bostäder på Frösön

  Bostäder - norr Nischer Propertier har tilldelats en markanvisning för fastigheten Tanken 1 på Frösön i Östersunds kommun. Detta möjliggör byggnationen av cirka 150 nya hyresrätter. 

 • ANNONS
 • NP3 gör offensiv nyemission

  Börs NP3 tar in 102 miljoner kronor i en riktad nyemission av preferensaktier för att kunna snabba på sin tillväxt.

 • Åsa Henninge till Akademiska Hus

  Rekrytering Åsa Henninge blir ny marknadsområdesdirektör på Akademiska hus. Hon kommer närmast från rollen som vd på Wästbygg Projektutveckling.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived