+
Bild: Riksbanken
 • Tre Kronor storköper i Norge och Sverige

  PUBLICERAD 2018-07-19 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-07-19 15:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tre Kronor Property Investment förvärvar totalt 13 fastigheter i Norge och fyra fastigheter i Sverige. Affären sker till ett underliggande fastighetsvärde på 495 miljoner kronor.

  Fastigheterna i Sverige omfattar runt 9200 kvadratmeter uthyrningsbar yta, medan förvärvet i Norge innefattar 244000 kvadratmeter. Tillträde sker den 31 augusti.

  – Genom förvärven ökar vi förvaltad volym i Sverige och får en bra grundportfölj i Norge. Tillväxten skapar ytterligare möjlighet för Tre Kronor att vara en aktiv fastighetsägare vilket bygger värde både för hyresgästerna och våra aktieägare, säger Michael Johansson, vd på Tre Kronor Property Investment AB

  Bolaget har även genomfört en riktad nyemission om 1 734 300 aktier till ett pris om SEK 106,96 per aktie, vilket före emissionskostnader tillfört företaget 185,5 miljoner kronor.

  – Vi är mycket nöjda med att genom den nu genomförda riktade emissionen både ha säkrat finansieringen till förvärv i Sverige och Norge och samtidigt ha utökat aktieägarkretsen med flera större investerare, säger Bernt-Olof Gustafsson, styrelseordförande på Tre Kronor Property Investment AB

  Catella Corporate Finance har varit finansiell rådgivare åt Tre Kronor i affären. Glimstedt Advokatbyrå var legal rådgivare i Sverige och Selmer var legal rådgivare i Norge. Catella Bank och ABG Sundal Collier var joint bookrunner i emissionen.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Framtidens tåg heter Hyperloop

  Infrastruktur En resa från Stockholm till Helsingfors på en halvtimme kan bli verklighet redan om tio år. Det hoppas åtminstone Nordiska rådet och Peter Nisula, projektledare för Hyperloop. “Det här är ett snabbare, billigare och mer miljövänligt alternativ än höghastighetstågen”, säger han.

 • Riksdagen slopar investeringsstöd

  Nyheter I och med att Riksdagen röstat fram Moderaternas och Kristdemokraternas statsbudget kommer den rödgröna regeringens omdiskuterade investeringsstöd till hyres/studentbostäder att försvinna.

 • Trophi utvecklar Arninge Station

  Fastighetsmarknad Trophi Fastighets AB, bygger Arninge Station – en byggnad om 35 000 kvadratmeter. Förutom station för Roslagsbanan kommer byggnaden innehålla handel och service. 

 • ANNONS
 • Atrium Ljungberg tillsätter regionchefer

  Rekrytering Atrium Ljungberg skapar två nya regionschefstjänster för Stockholm – region Nord/Väst och region Syd. Organisationsförändringen görs för att möta de stora uppdrag som bolaget landat den senaste tiden. 

 • Billing slutar som vd på Nordstjernan

  Rekrytering Tomas Billing lämnar posten som vd på Nordstjernan efter 20 år. Vice vd Peter Hofvenstam har utsetts till ny vd. 

 • “Förvånande om Riksbanken höjer räntan”

  Ekonomi Inflationsutfallet som presenterades av SCB på onsdagen, i kombination med BNP-utfallet och nedgången i hushållens konsumtion talar för att Riksbanken behåller reporäntan oförändrad vid räntebeskedet nästa vecka. Det spår SBAB:s chefsekonom Robert Boije. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived