• Startar nytt bolag – siktar på börsen

  PUBLICERAD 2018-07-02 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-07-03 18:04

  Textstorlek

  Dela med andra

  Offentliga Hus, Amasten och Samhällsbyggnadsbolaget startar ett nytt bolag där man samlar bolagens befintliga studentbostäder i Sverige. Ambitionen är att växa till 2-3 miljarder och noteras på börsen. Planerna presenterades under en pressträff under Almedalsveckan. 

  Det nya bolaget, Studentbostäder i Sverige AB, består initialt av 21 fastigheter med cirka 1 400 studentbostäder med 900 miljoner i fastighetsvärde. I dagsläget ligger tyngdpunkten i södra och mellersta Sverige, men ambitionen är att bli rikstäckande.

  – Bakgrunden ligger i att flera av aktörerna äger studentbostäder, men det administrativa arbetet har blivit för stort. Nu har vi buntat ihop bolagens studentbostäder, där Offentliga Hus går in med flest och därför blir störst ägare, säger Björn Rosengren, styrelseordförande i det nya bolaget till Fastighetsnytt.

  Vd för bolaget blir Rebecka Eidenert, närmast projektledare på Rikshem.

  – Målet är att hamna kring 2 miljarder i fastighetsvärde, vilket mer än dubblar dagens värde. På två till tre års sikt är målet att börsintroducera bolaget, säger Björn Rosengren. Min ambition är dock att bygga det så att det är börsfähigt redan från början vad gäller system och administration.

  Förutom att fortsätta expandera genom köp är ambitionen att även bygga nya studentbostäder själva.

  Avtalen är villkorade av finansiering och tillträde beräknas till månadsskiftet augusti/september.

  Maria Nordlander
  Mattias Fröjd

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived