+
 • Skanska och Västfastigheter samarbetar i Göteborg

  PUBLICERAD 2018-07-10 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-07-10 11:01

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skanska har tecknat samarbetsavtal med Västfastigheter avseende uppförandet av Högsbo specialistsjukus. Avtalet omfattar i första hand att arbeta fram systemhandlingar med option på fas för projektering och genomförande.

  Sjukhuset planeras omfatta runt 24000 kvadratmeter, fördelade på fem våningar. Byggstart är beräknad till hösten 2019 och vara färdigställd under 2023.

  – Vi är glada över att Västfastigheter gett oss förtroende att samverka i det här projektet. Tillsammans ska vi utveckla det till ett sjukhus som möter morgondagens vårdbehov, säger Olof Peterson, distriktschef på Skanska Sverige.

  – Högsbo specialistsjukhus är ett viktigt projekt för Västra götalandsregionen och det är mycket roligt att nu få starta samarbetet med Skanska och tillsammans jobba vidare med det nya sjukhuset, säger Lina Fogelberg, projektledare på Västfastigheter.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived