+
 • Nya kunder väljer kort bindningstid

  PUBLICERAD 2018-07-10 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2018-07-10 08:54

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Under juni valde 79 procent av de som tecknade nya bolån hos SBAB att binda räntan på tre månader, en ökning med en procentenhet sedan i maj.

  Trenden med att välja tremånadersränta håller i sig, och har marginellt förstärkts med 1 procentenhet jämfört med maj.

  – Vad man tycker är en hög ränta påverkas i viss mån av om man hade bolån under 1990-talet eller om man inte hade det, till exempel de som äger sitt första boende och som föddes då. I dagsläget är all information lättillgänglig och snabb om hur Riksbanken agerar och planerar bland annat. Snabbheten i information leder till en helt annan allmänbildning, människor kan tillgodogöra sig information och fatta mer välgrundade beslut om hur man vill göra med sin ränta, säger Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB, i ett pressmeddelande.

  I juli meddelade Riksbanken att räntan och räntebanan lämnas oförändrad. Det innebär att Riksbanken fortfarande spår en höjning av räntan under årets sista kvartal.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived