+
Bild: Riksbanken
 • Magnolia säljer för 1,1 miljard

  PUBLICERAD 2018-07-02 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-07-02 13:41

  Textstorlek

  Dela med andra

  Magnolia Bostad avyttrar totalt 650 bostäder i Bro, Stockholm. Försäljningen sker till ett underliggande fastighetsvärde på runt 1,1 miljarder kronor. Köpare är Slättö.

  Affären omfattar den första etappen av det nya bostadsområdet Tegelhagen. Byggstart är planerat till 2018 och inflyttning under 2020. Magnolia Bostad kommer utveckla projektet tills dess att bostäderna står färdiga.

  – Vi är mycket glada att tillsammans med våra samarbetspartners få utveckla klimatsmarta boenden med en gemytlig gestaltning på detta natursköna område, säger Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad.

  – Vi är riktigt nöjda med att få förvärva energieffektiva och attraktiva bostäder i Storstockholm. Vi avser att söka det förbättrade investeringsstödet inom projektet, i syfte att kunna erbjuda nyproducerade bostäder som kan efterfrågas av det stora flertalet, säger Johan Karlsson, vd på Slättö.

  Wigge & Partners har varit rådgivare åt Magnolia Bostad. Pangea Property Partners och Wistrand Advokatbyrå var Slättös rådgivare i affären.

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived