+
Foto: Wingårdhs Arkitekter.
 • Landvetters nya hotell byter ägare

  PUBLICERAD 2018-07-06 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-07-06 15:55

  Textstorlek

  Dela med andra

  Swedavia säljer det kommande hotellet vid Landvetter flygplats till Midstar Fastigheter AB. Som vi tidigare rapporterat planeras hotellet tas i bruk vid årsskiftet 2020/2021.

  Hotellet kommer innefatta 222 rum, konferensytor, restaurang och en gym- och relaxavdelning. Scandic Hotels kommer bedriva verksamheten i enlighet med ett 20-årigt hyresavtal.

  – Göteborg Landvetter Airport växer snabbt och för att möta tillväxten och det ökade behovet av logimöjligheter byggs detta hotell. Försäljningen till Midstar är helt i enlighet med vår strategi och skapar utrymme för fler värdeskapande investeringar på våra flygplatser, berättar Jonas Abrahamsson VD och koncernchef på Swedavia.

  – Vi har en stark tilltro till Swedavia och deras utveckling av Göteborg Landvetter Airport samt till Scandic Hotels som hotelloperatör. Detta blir vårt första förvärv av en nybyggnation och betonar vår långsiktiga strategi om att skapa en balanserad och väl diversifierad portfölj, säger Marc Henriksen på Midstar.

  Arkitekt är Wind

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived