+
pengar sedlar Bild: Riksbanken
 • Ikano säljer för 712 miljoner kronor

  PUBLICERAD 2018-07-03 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-07-03 13:24

  Textstorlek

  Dela med andra

  Ikano Bostad säljer ett bostadsbestånd med totalt 388 lägenheter i Malmö och Lund till Heimstaden och Trianon. Prislappen landar på 712 miljoner kronor.

  Beståndet består av åtta fastigheter i Malmö och två fastigheter i Lund. Beståndet omfattar förutom bostäder även några mindre, kommersiella lokaler.

  Heimstadens förvärvar består av fyra av fastigheterna i Malmö och de båda fastigheterna i Lund, totalt 217 lägenheter. Förvärvet sker till ett underliggande fastighetsvärde om 486 miljoner kronor.

  – Portföljen är av mycket hög kvalitet och innehåller till största delen nyrenoverade eller nybyggda lägenheter. Vi är även nöjda med att ha kunnat samarbeta med Trianon i denna affär, säger Katarina Sonnevi, transaktionsansvarig på Heimstaden.

  Trianons förvärv omfattar fyra fastigheter belägna på Norra och Södra Sofielund i Malmö och består av 171 lägenheter samt ett mindre antal lokaler med en total uthyrningsbar area om cirka 13 400 kvadratmeter. Förvärvet sker till ett underliggande fastighetsvärde om 226 miljoner kronor.

  – Sofielund är ett otroligt spännande område med stor potential, centralt beläget i Malmö. De förvärvade fastigheterna passar väldigt väl in i vårt befintliga bestånd samt är i linje med vår strategi att fortsätta stärka vår position i Malmö, säger Olof Andersson, VD på Trianon.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived