+
Erik Karlin är vd på Tobin Properties. Foto: Tobin Properties.
 • Grönt ljus för Tobin i Nacka

  PUBLICERAD 2018-07-09 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-07-09 15:41

  Textstorlek

  Dela med andra

  Mark- och miljööverdomstolen har fastställt detaljplanen för Tobin Properties projekt i Nacka Strand – vilket möjliggör bygget av cirka 400 bostäder.

  Byggrätterna består av två utvecklingsprojekt, Nacka strand 1 och Nacka Strand 2, som tillsammans omfattar cirka 35 000 ljus BTA, motsvarande cirka 400 bostäder.

  På en av fastigheterna står idag ett kontorshus om cirka 7 500 kvadratmeter, vilket kommer att hyras ut tills vidare. Byggrätterna är helägda av Tobin Properties och köpeskillingen uppgår till 289 miljoner kronor exklusive framtida infrastruktur-investeringar om cirka 150 miljoner kronor.

  – Tillträdet av byggrätterna i Nacka strand är en milstolpe för Tobin Properties. Projekten ligger väl i linje med vår ambition att jobba med stadsutvecklingsprojekt, dessutom i en mycket attraktiv och expansiv del av Stockholm med sjönära läge i anslutning till centrala Stockholm, säger Erik Karlin, vd på Tobin Properties.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived