+
Den 10 juli 2017 öppnade Citybanan för pendeltågstrafiken i Stockholm. Foto: WSP Den 10 juli 2017 öppnade Citybanan för pendeltågstrafiken i Stockholm. Foto: WSP
 • Efter rulltrappsdramat – fryser betalning

  PUBLICERAD 2018-07-27 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2018-07-30 12:01

  Textstorlek

  Dela med andra

  I dag öppnar pendeltågsstationen Stockholm City igen, meddelar Trafikverket. Men nu fryser Alliansen kommande betalningar för Citybanan.

  Efter rulltrappsdramat riktar Alliansen hårdare krav till regeringen som ansvarar för Trafikverket.

  ”I väntan på att regeringen agerar kommer Alliansen att helt frysa återstående betalningar för Citybanan till staten. Totalt handlar det om över 180 miljoner kronor”, står det i ett pressmeddelande.

  ”Vi tänker inte låta stockholmarna betala för något som inte fungerar. När SL tog över stationerna från Trafikverket för ett år sedan förde man redan då fram att bygget har flertalet omfattande brister”, skriver landstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) och tre andra Alliansen-företrädare i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

  De begär en oberoende granskning av Citybanan och en åtgärdsplan.

  Teresa Ahola

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Framtidens tåg heter Hyperloop

  Infrastruktur En resa från Stockholm till Helsingfors på en halvtimme kan bli verklighet redan om tio år. Det hoppas åtminstone Nordiska rådet och Peter Nisula, projektledare för Hyperloop. “Det här är ett snabbare, billigare och mer miljövänligt alternativ än höghastighetstågen”, säger han.

 • Riksdagen slopar investeringsstöd

  Nyheter I och med att Riksdagen röstat fram Moderaternas och Kristdemokraternas statsbudget kommer den rödgröna regeringens omdiskuterade investeringsstöd till hyres/studentbostäder att försvinna.

 • Trophi utvecklar Arninge Station

  Fastighetsmarknad Trophi Fastighets AB, bygger Arninge Station – en byggnad om 35 000 kvadratmeter. Förutom station för Roslagsbanan kommer byggnaden innehålla handel och service. 

 • ANNONS
 • Atrium Ljungberg tillsätter regionchefer

  Rekrytering Atrium Ljungberg skapar två nya regionschefstjänster för Stockholm – region Nord/Väst och region Syd. Organisationsförändringen görs för att möta de stora uppdrag som bolaget landat den senaste tiden. 

 • Billing slutar som vd på Nordstjernan

  Rekrytering Tomas Billing lämnar posten som vd på Nordstjernan efter 20 år. Vice vd Peter Hofvenstam har utsetts till ny vd. 

 • “Förvånande om Riksbanken höjer räntan”

  Ekonomi Inflationsutfallet som presenterades av SCB på onsdagen, i kombination med BNP-utfallet och nedgången i hushållens konsumtion talar för att Riksbanken behåller reporäntan oförändrad vid räntebeskedet nästa vecka. Det spår SBAB:s chefsekonom Robert Boije. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived