+
Svein Erik Lilleland är vd på D. Carnegie. Foto: D. Carnegie & Co.
 • D. Carnegie stiger skarpt efter omvänd vinstvarning

  PUBLICERAD 2018-07-12 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-07-12 09:18

  Textstorlek

  Dela med andra

  D. Carnegie & Co:s aktie har stigit med 4,8 procent i den inledande handeln på torsdagen sedan bolaget efter börsens stängning på onsdagen lämnat en omvänd vinstvarning. I ett pressmeddelande skriver man att en marknadsvärdering som gjorts av bolagets fastighetsportfölj i samband med bolagets framställande av dess halvårsrapport har visat att portföljen är mer värd än tidigare. Det i sin tur har medfört en resultatpåverkan om hela 1,8 miljarder kronor före skatt under andra kvartalet.

  – Värdeförändringen är ett resultat av det starka investerarintresset för svenska bostadsfastigheter från såväl nationella som internationella investerare, vårt kontinuerliga fokus på att säkra byggrätter i vår portfölj, och vår bevisade renoveringsmodell samt fortsatt omfattande värdeskapande investeringsprogram som leder till att bolagets externa värderare uppmärksammat de värdedrivande effekterna av bolagets arbete, skriver vd Svein Erik Lilleland i en kommentar.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived