Pengar +
Bild: Riksbanken
 • Catena avyttrar i Huddinge

  PUBLICERAD 2018-07-02 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-07-02 16:14

  Textstorlek

  Dela med andra

  Catena avyttrar den resterande ägarandelen av fastigheten Huddinge Regulatorn 2, i Huddinge. Försäljningen sker till ett underliggande fastighetsvärde om 390 miljoner kronor. Köpare är WA Fastigheter.

  Fastigheten omfattar 45000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och en markarea på 62000 kvadratmeter. Byggnaden bedöms ha ett läge som på sikt inte passar för logistiklager.

  – Nya köpmönster, godsflöden och samhällsutveckling gör att vissa logistikfastigheter passar bättre för andra ändamål. När detta sker avyttrar Catena fastigheten, som i detta fall, till en ansvarsfull köpare, för att på så sätt frilägga resurser för nya investeringar och förvärv, säger Maths Carreman, Catenas regionchef i Stockholm.

  WA Fastigheter tillträder den 3 september.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Hönan, ägget och vi andra

  Krönikor Den senaste artikeln jag läste handlade om befolkningsutvecklingen i Stockholm. Till synes obeskrivligt tråkigt, men besöket provocerades fram av Regionplanekontorets senaste statistik som visar ett trendbrott – att befolkningen i Stockholms län för första gången på länge minskade under 2018. Mild panik utbröt hemma hos undertecknad då dennes analyser i det dagliga arbetet ofta grundar sig i just befolkningsökningen, skriver Bojan Ticic.

 • Christer Larsson lämnar – ersättare klar

  Rekrytering, Syd Christer Larsson lämnar jobbet som stadsbyggnadsdirektör i Malmö i sommar. Marcus Horning, som idag har motsvarande roll i grannkommunen Lund, föreslås bli hans efterträdare. 

 • Convendum växer i Stockholm

  Uthyrning Convendum har tecknat två nya hyresavtal om totalt 11 200 kvadratmeter i Stockholm. Bolaget utökar sin etablering i Umami Park, i Sundbyberg och hyr ytterligare 6200 kvadratmeter. Dessutom etablerar bolaget en ny enhet om 5000 kvadratmeter på Kungsholmen.

 • ANNONS
 • Kronan rasar efter Riksbanksbesked

  Börs, Ekonomi Kronan försvagas kraftigt på torsdagen efter att Riksbanken lämnat räntan oförändrad och meddelat att man skjuter kommande räntehöjningar på framtiden. Risken är stor att kronan fortsätter tappa mark framöver.

 • ANNONS
 • Riksbanken skjuter upp höjning

  Börs, Ekonomi Riksbanken lämnar räntan oförändrad på torsdagen och skjuter upp tidpunkten för nästa höjning till i slutet av året eller i början av nästa år. Därefter väntas ökningstakten bli lägre än vad som angetts tidigare.

 • Rekord för Platzer

  Börs Platzers förvaltningsresultat ökade 20 procent i det första kvartalet till den högsta nivån någonsin för ett enskilt kvartal. Förbättringen var främst ett resultat av ökade hyresintäkter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived