+
Foto: Åke Gunnarsson/VUE.
 • AMF säljer kontorshus för 1,8 miljarder

  PUBLICERAD 2018-07-06 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-07-06 14:28

  Textstorlek

  Dela med andra

  AMF Fastigheter säljer tomträtten till kontorshuset Gångaren 11 i centrala Stockholm till Allianz Real Estate. Huset omfattar 30 000 kvadratmeter och är fullt uthyrt till Skandia.

  Fastigheten byggdes 2009 och ligger på Lindhagensgatan.

  – Vi är glada att ägandet av Gångaren 11 övertas av Allianz Real Estate som är en global fastighetsägare. Genom försäljningen fortsätter vi att fokusera vår verksamhet till utvalda kluster i Stockholmsområdet, säger Fredrik Ronvall, transaktions- och analyschef AMF Fastigheter.

  För Allianz är förvärvet det första på den svenska marknaden på sex år.

  – Vi är glada över att kunna utöka vårt europeiska kontorserbjudande på den svenska marknaden. Stockholm har en stark ekonomi och positiva utsikter, och vi är glada över att lägga ytterligare en tillgång till vår nordiska portfölj. Den senaste affären stöder helt klart vår långsiktiga tillväxtstrategi som går ut på att köpa högkvalitativa kontorsbyggnader i bra city-lägen i europeiska städer med minst 10 års investeringstid, säger Annette Kröger, vd Nord- och Centraleuropa på Allianz Real Estate.

  Tillträde sker den 1 oktober 2018. Transaktionen sker genom bolagsförvärv med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 1,8 miljarder kronor.

  Allianz rådgivare var Areim, Vinge, CMS, PwC, Drees & Sommer och EY.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived