+
 • Amasten söker bygglov i Timrå

  PUBLICERAD 2018-07-04 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-07-04 15:33

  Textstorlek

  Dela med andra

  Amasten söker nu bygglov för 50 lägenheter i Timrå. Planen är att de nya bostäderna ska vara färdigställda till sommaren 2019.

  Produktionstiden från färdigt bygglov till inflyttning beräknas till runt 10 månader.

  – Timrå har ett attraktivt läge och är en expansiv kommun. Vi vill, tillsammans med våra kommuner, skapa hållbara boendemiljöer. Den sociala hållbarheten är en stor del av det. Med en förkortad process sparar vi både tid och pengar. I slutändan betyder det lägre boendekostnader för vår slutkund, berättar Mikael Rånes, förvaltningschef Amasten.

  – Trycket för Timrå håller i sig och att Amasten söker bygglov är ett ytterligare bevis på att det finns en stark framtidstro och att vår attraktivitet ökar, säger Klas Lundgren, förvaltningschef miljö- och bygg Timrå kommun.

  Redaktionen

  1 kommentarer

  1. Marianne Affify 2018-07-13

   Mkt positiv till byggande i Timrå men detta bygge kommer att slås upp 30 m???!!! Framför köksfönster och balkong. Vi är 12 familjer som får titta in i en vägg på huset som ska byggas. Jag flyttade till just detta hus för det vackra läget och det fina grönområdet ute omkring oss. Detta blir nu en byggarbetsplats under lång tid,,,,,såå nära balkongerna att vi omöjligt kommer att kunna ha öppna balkongrutor,,,,,all jord, byggdamm, alla maskiner som behövs för detta stora bygge. Vi är många här i huset, vi ibor fler här än det hus dom ska byggas, fler lgh alltså, som har djur som inte tål höga ljud t ex. Ja, jag behöver inte säga mer, vem som helst förstår ju hur hemskt det blir att bo här under byggtiden,,,,det blir för nära det här huset, den här tomten rymmer inte ett höghus till, det räcker med
   De två hus samt mellanbyggnad som redan finns här. Hade jag vetat detta när jag valde det här huset att bo i för 2,5 år sedan, hade jag inte flyttat hit,,,,för att titta in i en vägg så nära huset. Men boendet här är fantastiskt underbart på alla sätt.

   Tack för ordet,

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived