+
Illustration: Petter Furå.
 • 108 000 bostadsrätter sålda under 2017

  PUBLICERAD 2018-07-02 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-07-02 14:14

  Textstorlek

  Dela med andra

  Enligt SCB såldes det 108 000 bostadsrätter under 2017. Det sammanlagda värdet landade på drygt 256 miljarder kronor, där medelpriset i landet steg med 7 procent. Priset steg från 2,2 miljoner kronor år 2016 till 2,4 miljoner år 2017.

  Runt 77 procent av det totala försäljningsvärdet upptas av affärer i de tre storstadsområdena, dvs. Stockholm, Göteborg och Malmö. Tillsammans landar värdet på 197 miljarder kronor. I Stor-Stockholm blev den totala omsättningen på 147 miljarder kronor medan motsvarande siffror visar på 31 miljarder i Stor-Göteborg och 18 miljarder för Stor-Malmö.

  Antalet försäljningar av bostadsrätter har ökat med 2268 fler än 2016. Mer än hälften, runt 57%, av alla försäljningar skedde i något av de tre storstäderna. Stockholm stod för 37 procent av affärerna, Göteborg för 10 procent och Malmö för 9 procent.

  De regionala prisskillnaderna är stora. Bostadsrätterna i Stockholms län hade under 2017 ett medelpris på 3,7 miljoner kronor, medan Västernorrlandslän hade det lägsta medelpriset på 804 000 kronor.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Klarakvarteren 2.0 lever upp till forna visioner

  Fastighetsmarknad, Samhälle Citysaneringen, norrmalmsregleringen, rivningen av klarakvarteren, bygget av det moderna Stockholm. Kär stadsomvandling har många namn – och många kritiker. Visionen för den moderna och företagsvänliga huvudstaden nådde inte ända fram, men kanske håller drömmarna på väg att uppfyllas 50 år senare.

 • Castellum lånar 5 miljarder på euromarknaden

  Börs Castellum har gjort sin första obligationsemisson på den europeiska penningmarknaden. Bolaget tog in 500 miljoner euro, motsvarande drygt 5 miljarder kronor, genom ett lån som löper på fem år. Likviden har man via swapavtal gjort om till svenska kronor.

 • Pandox tar in 447 MEUR i finansiering

  Börs Pandox utökar en existerande lånefacilitet för en hotellfastighetsportfölj till 447 miljoner euro, cirka 4,6 miljarder kronor, och förlänger löptiden ytterligare fem år. Det skriver den tyska banken Aareal, som ordnat finansieringen, i ett pressmeddelande.

 • Förändringar i Jernhusens ledning

  Rekrytering Vid årsskiftet omorganiserar Jernhusen, bland annat genom nya affärsområden. I samband med detta lämnar Ann Wiberg och Mats Hubertsson bolaget – samtidigt som Cecilia Pettersson tar plats i ledningsgruppen. 

 • ANNONS
 • Nej även till bantat Nobelcenter

  Nyheter Nobelstiftelsen kan tänka sig en mindre byggnad och att Tullhuset bevaras, för att få ett Nobelcenter på Blasieholmen. Men det grönblå styret i stadshuset säger nej även till det nya förslaget, uppger SVT.

 • Vincero gör ytterligare förvärv i Huddinge

  Transaktioner Vincero Fastigheter har köpte tre fastigheter i Storängens industriområde, i Huddinge. Transaktionen sker till ett underliggande fastighetsvärde om 120 miljoner.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived