+
Illustration: White arkitekter. Nya Malmö sjukhus - Östra torget.
 • Tyréns utvecklar Malmö sjukhusområde

  PUBLICERAD 2018-06-18 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-06-18 16:37

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tyréns kommer, på uppdrag av Region Skåne, att utveckla delar av Malmö sjukhusområde. Projektet innefattar konstruktion av nya vårdbyggnader, anslutande gator och transportvägar. Dessutom kommer Tyréns, tillsammans med White arkitekter, att utforma park-och grönområden på ytan.

  – Vi är förstås stolta och glada över att få ansvaret för ett uppdrag med sådan komplexitet och omfattning. Jag tror att det kommer att bli väldigt bra. Nybygget ska både ge patienterna bästa möjliga vård och ge vårdpersonalen förbättrad arbetsmiljö, säger Niclas Linderoth, uppdragsansvarig från Tyréns.

  – Flexibiliteten framträder tydligast i det faktum att vi utformar byggnaderna som skalbyggnader, enkla att anpassa till morgondagens förändrade krav, säger Niels Bailleul, konstruktör på Tyréns.

  Region Skåne investerar totalt 12,2 miljoner kronor i den totala nybyggnationen och hela projektet beräknas stå färdigt vid årsskiftet 2023/2024

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived