+
 • Tobin Properties rasar i tunn handel

  PUBLICERAD 2018-06-07 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-06-07 17:22

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tobin Properties faller 17 procent på torsdagen. Om nedgången håller sig till stängning skulle det vara det största kursfallet någonsin för bostadsutvecklaren, som även skulle stänga på en historisk bottennotering.

  Som vanligt är det dock väldigt lite handel med aktien. Hittills har aktier till ett värde av drygt 500 000 kronor bytt ägare.

  På torsdagen skriver bolaget i prospektet till nyemissionen att den bedömer att det befintliga rörelsekapitalet bara räcker för att finansiera bolagets verksamhet fram till 6 juli.

  Bostadsbolaget räknar sedan upp en mängd åtgärder  som den tänker vidta för att stärka upp rörelsekapitalet. Bolaget refererar till bankfinansiering, nyemissionen, slutlikvid från försäljningen av Gladan 6 och 7 samt förhandlingar med banker om byggkreditiv och ett fastighetslån.

  -Efter genomförande av ovan nämnda initiativ gör Bolaget bedömningen att Bolagets rörelsekapital är tillräckligt för att finansiera Bolagets verksamhet den kommande tolvmånadersperioden, skriver Tobin i prospektet.

  Tobin Properties börsnoterades i oktober 2016. Aktien stängde på 12,70 kronor i fredags i spåren av förra veckans vinstvarning. Det är den lägsta stängningsnivån för Tobin så här långt. I skrivande stund handlas Tobin till kursen 12,55 kronor.

  Tobin Properties meddelade i torsdags att man sänker prognosen för rörelseresultatet 2018 till 75-125 miljoner kronor. Det tidigare angivna intervallet var 150-200 miljoner kronor.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived