+
Från Uppsala. Bild: Järntorget.
 • SKB flyttar till Uppsala

  PUBLICERAD 2018-06-15 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2018-06-15 09:43

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Stockholms Kooperativa Bostadsförening, SKB, expanderar till Uppsala och har tecknat en avsiktsförklaring med Uppsala kommun.

  Avsiktsförklaringen innebär att SKB kommer att bygga 500 – 600 kooperativa hyresrätter i kommunen under en 10-årsperiod. I överenskommelsen ingår även ett optionsavtal om 100 lägenheter i Rosendal, med byggstart 2019.

  – Vi har arbetat hårt för att få fler aktörer att bygga bostäder i Uppsala och de senaste åren har vi ökat från 7 till att nu närma oss 100 stycken. Det bidrar både till fler bostäder, nödvändig konkurrens och större variation. Med SKB får vi inte bara ytterligare en aktör och fler nödvändiga bostäder utan också en ny upplåtelseform till Uppsala. Jag är väldigt glad att den kooperativa hyresrätten, som är ett mellanting mellan traditionell hyresrätt och bostadsrätt, nu kan komma Uppsalabor till del, säger Erik Pelling (S), kommunalråd i Uppsala kommun, i ett pressmeddelande.

  Redaktionen

   

   

   

  1 kommentarer

  1. Arnold Wittgren 2018-06-15

   Gratulerar Uppsala! Tänk om SKB kunde gå vidare med sitt sätt att verka och upplåta bostäder till Göteborg? Tror det finns en stor acceptans för SKB-modellen i rikets andra stad.

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived