+
Bild: Riksbanken
 • Skanska säljer i Arlandastad

  PUBLICERAD 2018-06-11 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-06-11 09:47

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skanska säljer en logistikanläggning som ska byggas i Arlandastad, i Sigtuna kommun. Priset landar på runt 230 miljoner kronor. Köpare är Logicenters.

  Anläggningen ska omfatta 24600 kvadratmeter och beräknas vara färdigställd under våren 2019. Hyresavtal har redan tecknats med Aditro Logistics som tillträder när fastigheten står färdig.

  – Arlanda är ett av Sveriges bästa logistiklägen, vilket är anledningen till vårt markinnehav där. Vi ser väldigt positivt på försäljningen till Logicenters och att vi nu startar utvecklingen och byggnationen på en av våra tre byggrätter i området, säger Henrik Ahnström, ansvarig Marknad och Logistik på Skanska Fastigheter Göteborg.

  – Utvecklingen i Arlandastad går helt i linje med vår strategi att fokusera på logistikanläggningar med moderna specifikationer i topplägen. Därför är vi väldigt stolta över samarbetet med Skanska och ser fram emot när Aditro Logistics börjar nyttja anläggningen, säger Matthias Kettelhoit, kommersiell chef på Logicenters.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived