+
Bild: Serneke/Andreas Martin-Löf Arkitekter
 • Serneke och Andreas Martin-Löf utvecklar Solberga

  PUBLICERAD 2018-06-05 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-06-05 10:18

  Textstorlek

  Dela med andra

  I juni 2017 utlyste Stockholms stad en markanvisningstävling för unga arkitekter, avseende ett område i Solberga, i Älvsjö. Det vinnande bidraget presenterades i dagarna och kommer från Serneke och Andreas Martin-Löf Arkitekter.

  Förslaget består av fyra bostadshus som totalt omfattar runt 10000 kvadratmeter ljus BTA.

  – Vi är väldigt glada för samarbetet med Andreas Martin-Löf och att förslaget vunnit. Tillsammans är vi övertygade om att vårt förslag skapar de bästa förutsättningarna för ett boende med arkitektonisk kvalitet som ger ytterligare attraktivitet till området, säger Patrik Lindström, vd för Serneke Projektutveckling.

  – När man förtätar idag är det vanligt att addera några hus som ser ungefär likadana ut som de befintliga, men eftersom vi inte använder samma byggteknik idag blir de bara sämre kopior av hus från tidigare decennier. Vår utgångspunkt var istället att rita hus med ett eget arkitektoniskt DNA och på så sätt bidra till den stolta tradition för bostadsarkitektur som finns i de södra förorterna, säger Andreas Martin-Löf.

  Arbetet med detaljplanen påbörjas till hösten. Byggstart beräknas till 2020.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x