+
Heimstadens vd, Patrik Hall. Foto: Nasdaq.
 • Ramavtal värt över nio miljarder

  PUBLICERAD 2018-06-21 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-06-21 11:51

  Textstorlek

  Dela med andra

  Heimstaden och Magnolia Bostad tecknar ett ramavtal som innebär att Heimstaden förvärvar bostadsprojekt i Storstockholm och Öresundsregionen.

  Portföljen omfattar 14 bostadsprojekt med totalt cirka 5 300 lägenheter med ett fastighetsvärde om 8,5 miljarder kronor.

  Därtill kommer produktion av vissa kommersiella ytor för handel, vård och omsorg samt garage och parkering. Sammanlagt fastighetsvärde uppgår till 9,6 miljarder kronor.

  Ramavtalet baseras på byggnation av främst hyresrätter samtidigt som parterna har en gemensam intention att del av byggrätterna ska upplåtas som bostadsrätt eller äganderätt.

  Parterna har ingått avtal som fastställer ekonomiska, juridiska och byggnadstekniska villkor avseende projekten.

  Transaktionen är strukturerad så att Heimstaden övertar ett fastighetsägande bolag vid byggstart av en enskild fastighet och ansvarar därefter för kapitalisering av bolaget. Magnolia åtar sig under ramavtalet att garantera ett maximalt pris på respektive projekt.

  – Vi är mycket nöjda med det ramavtal vi nu tecknat med Magnolia, säger Patrik Hall, vd Heimstaden. Vi har även beslutat oss för att söka det förbättrade investeringsbidrag som började att gälla den 1 maj i år, i syfte att kunna erbjuda nyproducerade hyresrätter som kan efterfrågas av det stora flertalet. Normhyran kommer således av begränsas till 1 450 kr/kvm samt 1 550 kr/kvm i 2018-års nivå, beroende på storstadsregion.

  Ramavtalet sträcker sig till och med den 31 december 2023 då det sista projektet beräknas vara levererat. Varje projekt kommer att finansieras genom eget kapital och bygglån allt eftersom de påbörjas. Heimstaden har en rättighet att kliva av enskilda projekt mot en engångsersättning till Magnolia.

  Falkenborn har agerat legal rådgivare åt Heimstaden och Wigge & Partners åt Magnolia Bostad.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived