+
Illustration: Petter Furå.
 • Projekt för gemensam syn på värdering

  PUBLICERAD 2018-06-26 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-06-26 11:23

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  RICS anlitar forskaren Herman Donner för att, på uppdrag av ett 30-tal aktörer inom fastighetsbranschen och byggbranschen, analysera hur branschen arbetar med värdering av byggrätter, projektfastigheter och råmark.

  Enligt RICS upplevs metoden och arbetsgången för värdering av mark och projektfastigheter variera mellan olika aktörer, något som upplevs som ett problem. Det är bakgrunden till att flera fastighetsbolag, konsulter och banker nu finansierar forskningsprojektet där tanken är att det ska leda till en större transparens kring värdering.

  Under våren har ett 30-tal intervjuer med företrädare för fastighetsbolag och bostadsutvecklare, konsulter, kommuner, och banker genomförts för att få insikt i metodiken och vad som upplevs som problematiskt både med att göra en värdering och granska värderingar.

  Resultatet av arbetet är tänkt att fungera som ett stöd för värderare i arbetet med att värdera mark- och projektfastigheter och kommer presenteras i oktober.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived