+
Foto: Peab
 • Peab varslar 180 personer om uppsägning i Stockholm

  PUBLICERAD 2018-06-12 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-06-12 14:32

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Peab varslar 180 anställda i sin bostadsproduktion i Stockholmsområdet om uppsägning, rapporterar Affärsvärlden på tisdagen.

  Totalt rör det sig om 180 tjänster där hälften är tjänstemän och den andra hälften hantverkare. Varslet handlar inte om kostnadsbesparingar utan om att möta ett nytt kundbehov, säger Peabs presschef Kajsa Jacobsson till tidningen.

  – Vi måste hela tiden anpassa oss till rådande marknad och Stockholmsområdet är speciellt. Det kräver en annan organisation, säger hon.

  Enligt Jacobsson handlar den nya organisationen om att möta efterfrågan på mer prisvänliga bostäder. Peab bedömer inte att det finns risk för ytterligare varsel i andra regioner.

  – Inte för närvarande. Stockholmsområdet har ju stuckit ut med en mer ensidig produktion, medan vi har sett ett mer diversifierat bostadsbyggande på andra marknader med bland annat mycket hyresrätter, säger Jacobsson.

  Hon påpekar att varsel inte ska likställas med uppsägningar. Först efter förhandlingar med facket blir det klart hur många som blir av med jobbet. Peab kommer bland annat titta på naturliga avgångar och omplaceringar.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived