+
Hampus Trellid. Foto: Landskrona Stadsutveckling.
 • Ny vd för Landskrona Stadsutveckling

  PUBLICERAD 2018-06-26 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-06-26 10:32

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hampus Trellid är ny vd på Landskrona Stadsutveckling, som ägs av Landskrona stad tillsammans med flera fastighetsägare. Han efterträder Joakim Ahlin som blir ny vd på Karlsborgsbostäder.

  Trellid kommer närmast från rollen som förvaltningschef för serviceförvaltningen i Eslövs kommun, och har tidigare jobbat på Malmös allmännyttiga bolag MKB och har även varit utvecklingschef på Rosengårds stadsdelsförvaltning.

  Landskrona Stadsutveckling AB bildades 2012 av Landskrona stad och fem större privata fastighetsägare. Syftet med bolaget är att “vända utvecklingen i de centrala stadsdelarna och göra dem mer attraktiva att bo och verka i”. De fastighetsägare som numera är delägare är HSB Landskrona, Brinova, Heimstaden, Svenska Hus, Paulssons Fastigheter, Lindström Fastigheter, Stena fastigheter i Malmö AB och Landskronahem AB. Landskrona stad äger cirka 94 procent av bolaget.

  – Det ska bli mycket spännande att börja i Landskrona. Staden har vissa utmaningar men samtidigt ett helt oslagbart läge. Min uppfattning är att olika delar i kommunen jobbar målfokuserat och i tätt samarbete med näringslivet. En förutsättning om man vill bygga en attraktiv stad, säger Hampus Trellid.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived