+
Bild: Norconsult
 • Norconsult köper Arkitekthuset Monarken

  PUBLICERAD 2018-06-07 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-06-07 11:04

  Textstorlek

  Dela med andra

  Norconsult har köpt Arkitekthuset Monarken. Genom förvärvet utökas organisationen med 45 nya medarbetare inom arkitektur, inredning och byggkonstruktion.

  Arkitekthuset Monarken är i huvudsak verksamma i Luleå och Piteå.

  – Norconsult och Monarken har ett långt och givande samarbete att luta sig mot och vi gläder oss att få välkomna Monarkens duktiga medarbetare. Vi ser fram emot resan i norr tillsammans med Monarken, säger Marcus Rydbo, affärsområdeschef på Norconsult.

  – Genom att bli en del av Norconsult kommer vår verksamhet att kunna utvecklas vidare för att passa marknadens framtida behov. Norconsults företagskultur passar oss väl och beslutet om försäljning till just Norconsult föll därför naturligt, säger Per Sandkvist, vd på Arkitekthuset Monarken.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Oscar Properties obligationsinnehavare lever farligt

  Börs Det finns många frågetecken kring Oscar Properties finansiella situation och obligationsinnehavarna måste därför därför kalkylera med möjligheten att bolaget inte klarar av att betala tillbaka hela lånebeloppet. Den bedömningen gör en kreditanalytiker på Swedbank.

 • Byggandet minskade med 16 procent 2018

  Bostäder Under 2018 påbörjades nybyggnation av 53 000 lägenheter – en minskning med 16 procent jämfört med föregående år. Det visar preliminära siffror från SCB. 

 • Nästa steg för Humlegården i Solna

  Kontor Humlegården har tecknat en principöverenskommelse med Solna stad om den första etappen i utvecklingen av Hagalunds arbetsplatsområde. Humlegården äger alla fastigheter i den första etappen, som avser nyskapande av cirka 48 000 kvadratmeter ytor. 

 • ANNONS
 • Oscars aktie faller brant

  Börs Oscar Properties aktie föll brant på Stockholmsbörsen när handeln inleddes på måndagsmorgonen i kölvattnet av bolagets undermåliga rapport som släpptes på fredagskvällen. Inledningsvis föll aktien med hela 25 procent.

 • ANNONS
 • JLL: Fortsatt stark Stockholmsmarknad

  Fastighetsmarknad Det senaste året har hyrorna på Stockholms kontorsmarknad ökat med sju procent, enligt en ny rapport från JLL. I de centrala delarna beräknas hyran ha nått 7 500 kronor per kvadratmeter och år.

 • “Cykelbanor hjälper inte om ingen cyklar på dem”

  Business Arena Umeå, Webb-TV “En vänlig knuff i rätt riktning”. Så beskriver Katharina Paoli, medgrundare och vd av A Win Win World modefenomenet nudging. Fastighetsnytt träffade henne under Business Arena Umeå. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived