+
 • Nära transaktionsrekord i Norden

  PUBLICERAD 2018-06-29 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2018-06-29 11:01

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Transaktionsvolymen på den nordiska fastighetsmarknaden är den nästa högsta någonsin under första halvåret 2018, uppger Pangea. Investeringar av internationella köpare inom bostadssektorn har drivit utvecklingen.

  Siffror från Pangea Property Partners visar att transaktionsvolymen i Norden uppgår till nästan 21 miljarder euro under första halvåret 2018. Det motsvarar en nedgång på 10 procent från samma period förra året, men är den näst högsta nivån som någonsin noterats i Norden.

  – Det fortsätter att vara väldigt bra fart på den nordiska fastighetsmarknaden. Oftast är volymen något lägre under första halvåret och vi kan mycket väl vara på väg mot ett nytt rekordår under 2018, säger Mikael Söderlundh, analyschef och partner på Pangea Property Partners, i ett pressmeddelande.

  Sett till olika länder så ökar volymen i Danmark (+57 procent) och Norge (+11 procent) från förra året, medan volymen i Finland minskar (-48 procent). Sverige är fortsatt den största fastighetsmarknaden i Norden, men volymen faller med 16 procent till 6,8 miljarder euro (cirka 70 miljarder kronor) under första halvåret 2018.

  De största fastighetstransaktionerna i Norden under första halvåret av 2018 är:

  Starwoods och Vonovias förvärv av Victoria Park med bostadsfastigheter i Sverige (SEK ~14,3 miljarder)

  Heimstaden Bostads förvärv av flera bostadsportföljer i Danmark och Norge (SEK 8,4 miljarder)

  Cibus förvärv av 123 handelsfastigheter i Finland (EUR 0,8 miljarder)

  Danicas förvärv av SEB Pension med fastigheter i Danmark (DKK 6,2 miljarder)

  Asset Buyout Partners förvärv av Mongstad Group med fastigheter i Norge (NOK 4,0 miljarder)

  Källa: Pangea property partners

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Klarakvarteren 2.0 lever upp till forna visioner

  Fastighetsmarknad, Samhälle Citysaneringen, norrmalmsregleringen, rivningen av klarakvarteren, bygget av det moderna Stockholm. Kär stadsomvandling har många namn – och många kritiker. Visionen för den moderna och företagsvänliga huvudstaden nådde inte ända fram, men kanske håller drömmarna på väg att uppfyllas 50 år senare.

 • Castellum lånar 5 miljarder på euromarknaden

  Börs Castellum har gjort sin första obligationsemisson på den europeiska penningmarknaden. Bolaget tog in 500 miljoner euro, motsvarande drygt 5 miljarder kronor, genom ett lån som löper på fem år. Likviden har man via swapavtal gjort om till svenska kronor.

 • Pandox tar in 447 MEUR i finansiering

  Börs Pandox utökar en existerande lånefacilitet för en hotellfastighetsportfölj till 447 miljoner euro, cirka 4,6 miljarder kronor, och förlänger löptiden ytterligare fem år. Det skriver den tyska banken Aareal, som ordnat finansieringen, i ett pressmeddelande.

 • Förändringar i Jernhusens ledning

  Rekrytering Vid årsskiftet omorganiserar Jernhusen, bland annat genom nya affärsområden. I samband med detta lämnar Ann Wiberg och Mats Hubertsson bolaget – samtidigt som Cecilia Pettersson tar plats i ledningsgruppen. 

 • ANNONS
 • Nej även till bantat Nobelcenter

  Nyheter Nobelstiftelsen kan tänka sig en mindre byggnad och att Tullhuset bevaras, för att få ett Nobelcenter på Blasieholmen. Men det grönblå styret i stadshuset säger nej även till det nya förslaget, uppger SVT.

 • Vincero gör ytterligare förvärv i Huddinge

  Transaktioner Vincero Fastigheter har köpte tre fastigheter i Storängens industriområde, i Huddinge. Transaktionen sker till ett underliggande fastighetsvärde om 120 miljoner.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived