+
Bild: Riksbanken
 • Klövern säljer för 1,1 miljard i norr

  PUBLICERAD 2018-06-28 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-06-28 13:37

  Textstorlek

  Dela med andra

  Klövern säljer ett bestånd om sju fastigheter i norra Sverige till Hemfosa. Fastigheterna består främst av kontor och prislappen landar på 1 145 miljoner kronor.

  De sju fastigheterna ligger i Härnösand, Sollefteå, Falun och Örebro. Den uthyrningsbara ytan uppgår till totalt cirka 155 000 kvadratmeter, med ett hyresvärde på 141 miljoner kronor om året. 

  Den genomsnittliga återstående kontraktstiden är 3,5 år och den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till cirka 91 procent. Hyresgästerna finns främst inom samhällssegmentet, bland de största hyresgästerna finns Transportstyrelsen, kommunerna själva samt Högskolan i Dalarna. 

  – Hemfosa bevisar återigen förmågan att identifiera och genomföra stora förvärv som passar mycket väl in i den växande svenska samhällsfastighetsportföljen. En affär som denna ger oss möjlighet att förvärva en volymmässigt stor portfölj till en bra avkastning på intressanta och växande orter i Sverige, säger Jens Engwall, VD för Hemfosa.

  Fastigheterna förväntas tillträdas den 31 augusti.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived