+
Illustration: Petter Furå.
 • Huvudägare och ledning tankar aktier i Amasten

  PUBLICERAD 2018-06-11 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-06-11 17:35

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Amastens huvudägare Sterner Stenhus har köpt knappt 11,2 miljoner stamaktier, motsvarande cirka 7,2 procent av kapital och röster i bolaget, från Kvalitena. Sedan har 6 miljoner aktier sålts vidare, bland annat till vd och styrelseledamöter i Amasten.

  Sterner Stenhus köp, som gjordes utanför börsen, skedde till kursen 3,80 kronor per aktie och gav en sammanlagd transaktionslikvid på cirka 42,4 miljoner kronor. Sterner Stenhus har sedan sålt aktierna vidare till kursen 4 kronor.

  Bland köparna av de vidaresålda aktierna återfinns vd Jan-Erik Höjvall och styrelseledamoten Peter Wågström, som köpt 1 miljon aktier var. Styrelseordförande Rickard Backlund och styrelseledamot Magnus Bakke har köpt 0,5 miljoner aktier vardera. Dessutom har både förvaltningschefen Mikael Rånes och affärsutvecklingschefen Ellen Reichard köpt 0,25 miljoner aktier var.

  Vidare har Sterner Stenhus sålt ytterligare 2,5 miljoner stamaktier till ett mindre antal investerare. Genom transaktionerna har Sterner Stenhus ökat sitt aktieinnehav från 16,2 procent till 19,5 procent.

  Tidigare under måndagen meddelade Amasten att man köpt fastigheter i Sundsvall för 668 miljoner kronor.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived