• Hemfosa säljer till Bonnier för 1 miljard

  PUBLICERAD 2018-06-29 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-06-29 10:54

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hemfosa säljer en fastighet i centrala Uppsala till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 1 miljard kronor. Köpare är Bonnier Fastigheter.

  Fastigheten, Kungsängen 15:1, ingår i det nybildade dotterbolaget Nyfosas kommersiella bestånd och omfattar en uthyrningsbar yta om drygt 24 000 kvadratmeter kontor. Kvarteret är uppfört i två etapper 1993 och 2003 och består av sex huskroppar. I förvärvar ingår även en befintlig byggrätt på cirka 6 000 kvadratmeter.

  – Vi har lyckats genomföra en bra affär där vi avyttrar en kommersiell fastighet i en stark marknad. Med det kapital som frigörs genom försäljningen kan vi fokusera på nya investeringar som bidrar till en ökad intjäningsförmåga, säger Jenny Lindholm, tillförordnad transaktionschef på Hemfosa.

  De största hyresgästerna är Nordea Bank, Arbetsförmedlingen och Bjerking AB.

  – Fastigheten ligger i ett av Uppsalas bästa kontorslägen på promenadavstånd från centralstationen i ett område vars attraktivitet vi tror kommer att stärkas ytterligare i framtiden. Genom detta förvärv fortsätter vi vår satsning på att etablera oss som en betydande aktör på Uppsalas fastighetsmarknad, säger Tomas Hermansson, vd på Bonnier Fastigheter.

  Affären är villkorad av köparens finansiering och förväntas slutföras under juli månad. Frånträde beräknas ske den 31 augusti 2018.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived