+
Illustration: Petter Furå.
 • Hälften “kan inte bedöma” bostadspolitiken

  PUBLICERAD 2018-06-27 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-06-28 12:59

  Textstorlek

  Dela med andra

  Enligt en Novusundersökning från Fastighetsbyrån tycker endast två av tio svenskar att regeringen bedriver en bra bostadspolitik. Samtidigt är det just Socialdemokraternas och Moderaternas bostadspolitik som tilltalar flest.

  Deltagarna i undersökningen fick svara på frågan: “upplever du att regeringen bedriver en bra eller dålig bostadspolitik?”. 19 procent svarade “bra”, 46 procent svarade “dålig” och 25 procent svarade “vet ej”.

  – Det är ju en svidande, men förväntad, kritik. Varken regeringen eller oppositionen har tagit ett grepp kring bostadspolitiken trots att det finns rejäla utmaningar och brister. Nu måste de bostadspolitiska samtalen över blockgränserna återupptas och ett rejält omtag göras, menar Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån.

  Moderaterna och Socialdemokraterna delar förstaplatsen på frågan om något parti har en bostadspolitik som tilltalar, där 20 procent svarat S och M.

  Längst ner hamnar bostadsministerns eget parti, Miljöpartiet med 5 procent. Den största andelen, 43 till 52 procent har dock svarat att de inte kan bedöma de olika partiernas bostadspolitik.

  – Det är aningen anmärkningsvärt att bostadsministerns parti får sämst betyg av svenskarna. Möjligen ger det en hint om hur prioriterade de bostadspolitiska frågorna varit, säger Johan Engström.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Klarakvarteren 2.0 lever upp till forna visioner

  Fastighetsmarknad, Samhälle Citysaneringen, norrmalmsregleringen, rivningen av klarakvarteren, bygget av det moderna Stockholm. Kär stadsomvandling har många namn – och många kritiker. Visionen för den moderna och företagsvänliga huvudstaden nådde inte ända fram, men kanske håller drömmarna på väg att uppfyllas 50 år senare.

 • Castellum lånar 5 miljarder på euromarknaden

  Börs Castellum har gjort sin första obligationsemisson på den europeiska penningmarknaden. Bolaget tog in 500 miljoner euro, motsvarande drygt 5 miljarder kronor, genom ett lån som löper på fem år. Likviden har man via swapavtal gjort om till svenska kronor.

 • Pandox tar in 447 MEUR i finansiering

  Börs Pandox utökar en existerande lånefacilitet för en hotellfastighetsportfölj till 447 miljoner euro, cirka 4,6 miljarder kronor, och förlänger löptiden ytterligare fem år. Det skriver den tyska banken Aareal, som ordnat finansieringen, i ett pressmeddelande.

 • Förändringar i Jernhusens ledning

  Rekrytering Vid årsskiftet omorganiserar Jernhusen, bland annat genom nya affärsområden. I samband med detta lämnar Ann Wiberg och Mats Hubertsson bolaget – samtidigt som Cecilia Pettersson tar plats i ledningsgruppen. 

 • ANNONS
 • Nej även till bantat Nobelcenter

  Nyheter Nobelstiftelsen kan tänka sig en mindre byggnad och att Tullhuset bevaras, för att få ett Nobelcenter på Blasieholmen. Men det grönblå styret i stadshuset säger nej även till det nya förslaget, uppger SVT.

 • Vincero gör ytterligare förvärv i Huddinge

  Transaktioner Vincero Fastigheter har köpte tre fastigheter i Storängens industriområde, i Huddinge. Transaktionen sker till ett underliggande fastighetsvärde om 120 miljoner.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived