+
Illustration: Petter Furå.
 • Hälften “kan inte bedöma” bostadspolitiken

  PUBLICERAD 2018-06-27 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-06-28 12:59

  Textstorlek

  Dela med andra

  Enligt en Novusundersökning från Fastighetsbyrån tycker endast två av tio svenskar att regeringen bedriver en bra bostadspolitik. Samtidigt är det just Socialdemokraternas och Moderaternas bostadspolitik som tilltalar flest.

  Deltagarna i undersökningen fick svara på frågan: “upplever du att regeringen bedriver en bra eller dålig bostadspolitik?”. 19 procent svarade “bra”, 46 procent svarade “dålig” och 25 procent svarade “vet ej”.

  – Det är ju en svidande, men förväntad, kritik. Varken regeringen eller oppositionen har tagit ett grepp kring bostadspolitiken trots att det finns rejäla utmaningar och brister. Nu måste de bostadspolitiska samtalen över blockgränserna återupptas och ett rejält omtag göras, menar Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån.

  Moderaterna och Socialdemokraterna delar förstaplatsen på frågan om något parti har en bostadspolitik som tilltalar, där 20 procent svarat S och M.

  Längst ner hamnar bostadsministerns eget parti, Miljöpartiet med 5 procent. Den största andelen, 43 till 52 procent har dock svarat att de inte kan bedöma de olika partiernas bostadspolitik.

  – Det är aningen anmärkningsvärt att bostadsministerns parti får sämst betyg av svenskarna. Möjligen ger det en hint om hur prioriterade de bostadspolitiska frågorna varit, säger Johan Engström.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived