+
Illustration: Petter Furå.
 • Forskningssatsning på social bostadspolitik

  PUBLICERAD 2018-06-27 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-06-27 12:47

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Formas beviljar totalt 72 miljoner för olika forskningsprojekt inom socialt hållbar bostadsbyggnad- och politik. Totalt rör det sig om 14 olika projekt.

  Det är viktigt att vi får mer kunskap om vad en social bostadspolitik för alla kan innebära. De som är med och utformar politiken kommer verkligen att kunna ha nytta av resultaten från de här projekten, säger Emma Holmqvist, forskningssekreterare på Formas.

  Ansökningarna kommer från lärosäten runt om i landet, och de projekt som beviljas medel kommer från Göteborgs-, Linköpings-, Malmö-, Umeå- och Uppsala Universitet.

  Satsningen på social bostadspolitik görs inom ramen för det tioåriga nationella forskningsprogrammet för hållbart samhällsbyggande. Syftet är att öka kunskapen om de utmaningar som finns kring boende, bostäder och bostadsområdens utveckling.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Klarakvarteren 2.0 lever upp till forna visioner

  Fastighetsmarknad, Samhälle Citysaneringen, norrmalmsregleringen, rivningen av klarakvarteren, bygget av det moderna Stockholm. Kär stadsomvandling har många namn – och många kritiker. Visionen för den moderna och företagsvänliga huvudstaden nådde inte ända fram, men kanske håller drömmarna på väg att uppfyllas 50 år senare.

 • Castellum lånar 5 miljarder på euromarknaden

  Börs Castellum har gjort sin första obligationsemisson på den europeiska penningmarknaden. Bolaget tog in 500 miljoner euro, motsvarande drygt 5 miljarder kronor, genom ett lån som löper på fem år. Likviden har man via swapavtal gjort om till svenska kronor.

 • Pandox tar in 447 MEUR i finansiering

  Börs Pandox utökar en existerande lånefacilitet för en hotellfastighetsportfölj till 447 miljoner euro, cirka 4,6 miljarder kronor, och förlänger löptiden ytterligare fem år. Det skriver den tyska banken Aareal, som ordnat finansieringen, i ett pressmeddelande.

 • Förändringar i Jernhusens ledning

  Rekrytering Vid årsskiftet omorganiserar Jernhusen, bland annat genom nya affärsområden. I samband med detta lämnar Ann Wiberg och Mats Hubertsson bolaget – samtidigt som Cecilia Pettersson tar plats i ledningsgruppen. 

 • ANNONS
 • Nej även till bantat Nobelcenter

  Nyheter Nobelstiftelsen kan tänka sig en mindre byggnad och att Tullhuset bevaras, för att få ett Nobelcenter på Blasieholmen. Men det grönblå styret i stadshuset säger nej även till det nya förslaget, uppger SVT.

 • Vincero gör ytterligare förvärv i Huddinge

  Transaktioner Vincero Fastigheter har köpte tre fastigheter i Storängens industriområde, i Huddinge. Transaktionen sker till ett underliggande fastighetsvärde om 120 miljoner.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived