+
Thomas Brattlöw, Fastighetsdirektör Lidl.
 • Expansionsfokus för Lidl

  PUBLICERAD 2018-06-18 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2018-06-18 13:49

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Thomas Brattlöw har utsetts till ny Fastighetsdirektör för Lidl Sverige och tar över efter Johan Augustsson som tillträtt som ny Sverigechef.

  Thomas har arbetat på Lidl de senaste tolv åren och har haft flera olika roller. Han började som butikschef och har sedan 2016 arbetat som fastighetschef för Stockholmsregionen. Han tillträdde i onsdags förra veckan och kommer inledningsvis sätta sig in i verksamheten.
  -Mitt kortsiktiga fokus är att besöka våra kontor ute i landet, jag är i dag på Örebrokontoret som ansvarar för mellersta och norra Sverige, imorgon blir det Göteborg och nästa vecka blir det Malmökontoret, säger Thomas Brattlöw, till Fastighetsnytt.

  Lidl har i dag drygt 170 butiker av vilka man själva äger cirka 80 procent av dessa och under det senaste året har man tecknat flera nya avtal och planen är fortsatt expansion. Målet är 200 butiker till och med 2020
  – Vi har gjort 33 fastighetsaffärer de senaste 2 åren, antingen hyresaffär eller köp av befintlig fastighet. Några av utmaningarna framöver är att realisera de affärer vi gjort så att vi kan öppna butik men även fortsätta söka ännu fler butikslägen. Det vi ser som långsiktig potential är över 300 butiker i Sverige så det är fortsatt fokus på snabb expansion, säger Thomas Brattlöw.

  Mattias Fröjd

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Arnhultrepresentant till Castellums valberedning

  Börs Advokat Patrik Essehorn, som representerar storägaren Rutger Arnhult, tar plats i Castellums valberedning inför årsstämman 2019.

 • “Rekordhögt tryck i Jönköping”

  Business Arena, Fastighetsmarknad väst Jönköping är Sveriges tionde största kommun med 138 115 invånare och staden växer hela tiden. “Den största utmaningen är kompetensbristen”, säger kommunens näringslivschef, Sven Rydell, på Business Arena Stockholm.

 • NCC förvärvar av ICA Fastigheter i Bromma

  Transaktioner NCC förvärvar en fastighet om 50000 kvadratmeter byggrätt för kontor, handel och hotell i Bromma, Stockholm. Säljare är ICA Fastigheter. Den totala investeringen beräknas omfatta runt 2,5 miljarder kronor. 

 • ANNONS
  • Amhult 2 hyr ut till Apoteket

   Uthyrning väst Amhult 2 hyr ut ytterligare i kvarteret Radarflyget II. Företaget har tecknat hyresavtal med Apoteket AB om förhyrning av runt 182 kvadratmeter BTA.

  • Wihlborgs köper i Lund

   Transaktioner - Syd Wihlborgs köper fastigheten Nya Vattentornet 3 i Lund. Förvärvet inkluderar även ett parkeringshus med 600 platser och byggrätter för ytterligare 11000 kvadratmeter kontorsyta. Affären sker mot ett underliggande fastighetsvärde om 570 miljoner. 

 • 2008 – året som bjöd på det mesta

  Ekonomi Inledningen av 2008 var skakig, signalerna från USA var oroväckande. Men oron hade ännu inte satt sig, vid en rundringning till finansdirektörerna var ett av tipsen att det förmodligen blåst över till sommaren. Konjunkturinstitutets prognos i januari talade om en BNP-tillväxt på 3,0 procent 2008 och 2,8 procent 2009.

 • ANNONS
 • Så minns branschen Lehman-kraschen

  Fastighetsmarknad Fastighetsnytt har bett några fastighetsprofiler som var verksamma på den tiden att beskriva hur de upplevde händelserna i samband med Lehman-kraschen och hur de ser att branschen har utvecklats sedan dess.

 • Geely anlitar Newsec i Göteborgssatsning

  Fastighetsmarknad, Väst Fordonsgruppen Zhejiang Geely Holding Group, Geely, anlitar Newsec som affärsmässig huvudrådgivare och samarbetspartner i sitt nya europeiska innovationscenter på Lindholmen i Göteborg. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Thomas Brattlöw, Fastighetsdirektör Lidl.