+
Bild: Tobin Properties
 • Drygt en tiondel av Tobins obligationsinnehavare begär förtida inlösen

  PUBLICERAD 2018-06-12 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-06-12 09:30

  Textstorlek

  Dela med andra

  Klöverns intåg i Tobin Properties gör att obligationsägare med ett obligationsinnehav om 54 miljoner kronor begär förtida inlösen av Tobins utestående obligationslån. Det framgår av ett pressmeddelande som sändes ut på måndagskvällen.

  Det motsvarar cirka 11 procent av Tobins treåriga seniora säkerställda obligationslån om totalt 500 miljoner kronor som löper med rörlig ränta och förfaller i juli 2019.

  Bakgrunden är att det finns regler rörande ägarförändringar i obligationsvillkoren. Klövern gick in som majoritetsägare i Tobin tidigare i år.

  Tobin bedömer att rörelsekapital är tillräckligt för den kommande tolvmånadersperioden även efter utbetalning av de inlösta obligationerna.

  Inlösenpriset för obligationslånet är 101 procent av nominellt belopp per obligation. Därutöver kommer Tobin utbetala upplupen och obetald ränta.

  Samtidigt meddelas att obligationsinnehavare i Tobin Properties dotterbolag Mariefjärd begärt förtida inlösen av 1 miljoner kronor av bolagets utestående fyraåriga seniora obligationslån om totalt 300 miljoner kronor. Lånet har rörlig ränta och förfaller i mars 2021.

  Även här är bakgrunden att Klövern gått in som majoritetsägare i Tobin.

  I bägge fallen kommer pengar betalas ut den 10 juli i år.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived