+
Bild: Riksbyggen
 • Detaljplan för Masthuggskajen antagen

  PUBLICERAD 2018-06-08 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-06-08 12:55

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kommunfullmäktige i Göteborg har beslutat att anta detaljplanen för Masthuggskajen. Som Fastighetsnytt tidigare skrivit omfattar detaljplanen 1300 nya bostäder, 6000 arbetsplatser, skolor och kommersiella verksamheter.

  Göteborgs Stad utvecklar Masthuggskajen tillsammans med ett konsortium som utgörs av Riksbyggen, Folkets Hus Göteborg, Elof Hansson Fastigheter, Hotell Draken, NCC, Älvstranden Utveckling och Stena Fastigheter Göteborg.

  – Vi är väldigt glada över detta besked som innebär att vi nu kan ta nästa steg i att förverkliga Masthuggskajen. Det kommer att bli ett fantastiskt område och vi planerar att kunna sätta spaden i marken så snart som möjligt, säger projektledare Åsa Vernersson, Älvstranden Utveckling.

  – Under åren har vi samlat på oss en bred kompetens för ett mer hållbart samhällsbyggande, inom projekt som till exempel Brf Viva. Vi ser nu fram emot att tillsammans med övriga aktörer vara med och bygga det nya Masthuggskajen och bidra med många nya bostäder och vår kunskap inom såväl miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad i Göteborg.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x