+
Peter Eriksson. Foto: Miljöpartiet. Peter Eriksson. Foto: Miljöpartiet.
 • Delbetänkande för modernare byggregler

  PUBLICERAD 2018-06-26 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-06-26 13:52

  Textstorlek

  Dela med andra

  Bostadsminister Peter Eriksson har tagit emot det andra delbetänkandet från kommittén för modernare byggregler, i syfte att främja mer resurseffektivt byggande.

  Det var i februari 2017 som regeringen tillsatte utredningen, där ett första betänkande lämnades i slutet av förra året.

  I det andra har utredningen tittat på behovet av styrmedel för att minska miljöpåverkan samt minskad spridning av särskilt farliga ämnen under byggprocessen.

  I sitt delbetänkande föreslår kommittén att:

  • en innehållsförklaring ska följa med byggprodukter i syfte att skapa långsiktiga förutsättningar för resurseffektiv produktanvändning.
  • ge Vinnova i uppdrag att under tio år skapa grupper med aktörer som har avgörande inflytande på val av byggmaterial. Vinnova ska också lämna bidrag till utvecklings- och forskningsstudier i syfte att åstadkomma nära-nollavfallbyggnader genom återanvändning och återvinning av byggmaterial och produkter. Vinnova ska även bedriva informationsspridning om erfarenheter från beställargrupperna arbete, utvecklings- och forskningsstudier till relevanta mottagare.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived