+
Bild: Castellum.
 • Castellum investerar 842 miljoner i Finland

  PUBLICERAD 2018-06-29 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-07-02 10:57

  Textstorlek

  Dela med andra

  Castellum förvärvar en kontorsfastighet i centrala Helsingfors. I och med förvärvet etablerar sig bolaget på en, för dem, helt ny marknad.

  Fastigheten ligger i kontorsområdet Ruoholahti och omfattar drygt 14000 kvadratmeter. Investeringen är en del i Castellums strategi att bygga en stark nordisk fastighetsportfölj.

  Det är glädjande att konstatera att Castellum genom förvärvet i Finland tar nästa steg i vår strategi att växa och etablera oss på fler nordiska tillväxtorter. På sikt är ambitionen att bli en av de större fastighetsägarna i Helsingfors, säger Castellums koncernchef, Henrik Saxborn.

  Man tillträder den fullt uthyrda fastigheten omgående. Investeringen bedöms generera intäkter på årsbasis om cirka 52 miljoner kronor.

  Säljare är Skandia Fastigheter.

  – Det känns bra att vi nu lämnar över fastigheten till en långsiktig ägare som har goda förutsättningar att tillföra ytterligare värden i förvaltningen, säger Olof Boltzius, ansvarig Finland på Skandia Fastigheter.

  Initialt kommer ansvaret för fastigheten i Helsingfors att ligga i Sverige under Castellum AB, men på sikt önskar Castellum bygga upp en egen organisation på plats i Finland.

  Castellum kommer att finansiera förvärvet genom befintliga, outnyttjade krediter.

  JLL var rådgivare åt Castellum.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived