+
Foto: Lars Clason.
 • Brunswick stänger fastighetskreditfond

  PUBLICERAD 2018-06-26 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-06-26 08:58

  Textstorlek

  Dela med andra

  Brunswick Real Estate stänger sin andra fastighetskreditfond på 6,6 miljarder kronor. Sammantaget har man nu 8,5 miljarder kronor i förvaltat kapital.

  Bland investerana finns nordiska institutionella investerare, bland annat befintliga investerare i form av Norges största livförsäkringsbolag, Kommunal Landspensjonskasse (KLP), samt svenska Folksamgruppen och PRI Pensionsgaranti.

  – Vi är mycket nöjda med det starka förtroendet från våra investerare. Trots den stora efterfrågan på nordiska fastigheter och att Sverige konsekvent är en av de mest likvida fastighetsmarknaderna i Europa har tillgången till finansiering för låntagare historiskt varit mycket
  volatil. Fastigheter är ett tillgångsslag med lång investeringshorisont som kräver långsiktigt kapital, såväl avseende eget kapital som på skuldsidan, något obelånat institutionellt kapital kan erbjuda, säger Louise Richnau, partner och vd för Brunswick Real Estate Capital.

  Brunswick Real Estate Capital II är en obelånad kreditfond som erbjuder finansiering till fastigheter i Sverige, främst i storleken 400 till 1 000 miljoner kronor per lån med löptider på upp till tio år.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived