+
Foto: Maria Nilsson/Regeringskansliet
 • Branschen följer upp efter #metoo

  PUBLICERAD 2018-06-05 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-06-05 17:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  Bostadsminister Peter Eriksson kallade branschföreträdare till ett uppföljningsmöte med avsikt att diskutera hur branschen fortsätter arbetet med att motverka kränkningar och övergrepp på arbetsplatsen. Mötet bokades in mot bakgrund av den avsiktsförklaring som tecknades av 23 representanter i november 2017.

  Cajsa Winge och Emmelie Renlund, initiativtagare till #sistaspikenikistan, vittnar om att #metoo har bidragit till en ökad förståelse och att det oftare pratas om frågorna som ett strukturellt problem istället för att tacklas som enskilda händelser. Under mötet delade även de övriga deltagarna med sig av pågående och planerade insatser för att stoppa kränkningar och öka mångfalden på respektive arbetsplatser.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x