• Balder bygger hotell på höjden i Göteborg

  PUBLICERAD 2018-06-25 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-06-25 16:59

  Textstorlek

  Dela med andra

  Ett 33 våningar högt hus vid Järntorget i centrala Göteborg är Balders nästa hotellprojekt. Man har tillsammans med Folkets Hus och Nordic Choice slutit avtal om att utveckla, uppföra och driva hotellet.

  Den 7 juni godkände kommunfullmäktige detaljplanen för Masthuggskajen, där projektet ingår. Den 33 våningar höga byggnaden ska inrymma 453 hotellrum och beräknad byggstart är satt till februari 2019.

  – Det känns mycket positivt att tillsammans med Folkets hus och Nordic Choice få vara del av förverkligandet av detta fina projekt. Att projektet sedan är en del av en större plan för området tror jag blir riktigt bra, både för de som bor och verkar i området men också för staden i stort, säger Erik Selin, vd på Balder.

  Hotellet kommer att byggas ihop med en befintlig byggnad, som bland annat huserar den anrika biografen Draken.

  – Göteborg har en särskild plats i mitt och Nordic Choice Hotels hjärta och jag vet att Draken har en väldigt speciell plats i Göteborgarnas hjärtan. Det är med andra ord upplagt för mycket kärlek och passion när det nya hotellet nu börjar byggas. Det här är ett drömprojekt för mig och jag står redo att vilken dag som helst för att ta första spadtaget, säger Petter A Stordalen, Nordic Choice Hotels grundare.

  Den befintliga byggnaden kommer att byggas ihop med en ny huskropp. För samtliga parter i projektet har det varit viktigt att behålla den klassiska biografsalongen Draken men att kombinera stilen från 50-talet med nutiden.

  Balder äger idag totalt 48 hotellfastigheter, varav två hotell under uppförande.

  Redaktionen

  1 kommentarer

  1. Peter Häggkvist 2018-06-26

   Nytt hotell i Göteborg!

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived