+
Visionsbild över Sicklas nya landmärke. Bild: Kanozi Arkitekter.
 • Arkitekt vald för Sicklas nya landmärke

  PUBLICERAD 2018-06-13 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-06-13 10:59

  Textstorlek

  Dela med andra

  Atrium Ljungberg har tillsammans med Nacka kommun valt Kanozi Arkitekter som samarbetspartner i utvecklingen av det nya höghus som ska byggas i Sickla.

  Det var i februari i år som bolaget tillsammans med kommunen bjöd in fyra arkitektkontor till ett så kallat parallellt uppdrag för bygget.

  – Vi har valt ut Kanozi Arkitekter vars förslag håller en hög gestaltningsmässig nivå, samtidigt som de har löst platsens publika delar och kopplingen till den blivande tunnelbanestationen på ett mycket bra sätt, säger Magnus Källgren, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

  Höghuset ska ligga där den utbyggda tunnelbanan får sin egen stationsuppgång i Sickla, bredvid Tvärbanans och Saltsjöbanans hållplatser. Gällande detaljplan tillåter en byggnad på fem våningar och ett syfte med det parallella uppdraget är att utreda möjligheten till ett högre hus vilket kan ligga till grund för en ny detaljplan.

  – Sickla stationshus kommer bli en nod där tunnelbana, tvärbana, bussar och Saltsjöbanan möts. Byggnaden har en intressant balans mellan det lekfulla, eleganta och robusta och kommer bidra till att ge Nacka en intressant stadssilhuett med sina förskjutna, staplade volymer, säger Nina Åman, stadsarkitekt, Nacka kommun.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived