+
 • Amasten vinnare efter köpräd i Sundsvall

  PUBLICERAD 2018-06-11 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-06-11 17:37

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hyresfastighetsbolaget Amasten stiger 6 procent på måndagen efter att det köpt 21 bostadshus för 668 miljoner kronor från det Sundsvallsfokuserade fastighetsbolaget Tvättbjörnen.

  Köpesumman kan sättas i relation till Amastens börsvärde på cirka 900 miljoner kronor.

  -Förvärvet i kombination med ett bra utfall från vårt arbete i fastighetsförvaltningen under våren resulterar i att vår aktuella intjäningsförmåga ökar med 25 miljoner kronor till 80 miljoner kronor, säger vd Jan-Erik Höjvall.

  Med intjäningsförmåga avses förvaltningsresultatet på tolvmånadersbasis för befintlig portfölj. Enligt bolaget ska intjäningsförmågan inte betraktas som en prognos för det kommande året då det finns flera rörliga parametrar som uträkningen inte tar hänsyn till.

  Betalning sker med både kontanter och med nyemitterade stamaktier. I samband med förvärvet köps även Riki Bygg AB, som producerar lägenhetsmoduler tillsammans med en kinesisk partner. Det förvärvet sker helt med nyemitterade aktier. Sammantaget kommer 20,5 miljoner nya aktier tryckas upp, vilket ökar antalet stamaktier till knappt 175 miljoner.

  -Vinsten per stamaktie ökar med 0,14 kronor beaktat utspädningen som kommer att följa av de tilltänkta nyemissionerna av stamaktier till säljarna, skriver Amasten i ett pressmeddelande.

  Amasten stiger 0,25 kronor, eller 6,3 procent, till 4,25 kronor på måndagseftermiddagen. Det är inte så stor omsättning i aktien, som handlas på First North. Aktier till ett värde av 1,1 miljoner kronor har bytt händer.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived