+
Från Uppsala. Bild: Järntorget.
 • 400 nya bostäder i Uppsala

  PUBLICERAD 2018-06-05 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-06-04 16:28

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kommunen har beslutat att påbörja detaljplaneläggning för 400 nya lägenheter i Eriksberg, Uppsala. Målet att ge planområdet en tydligare prägel av stadsstråk.

  Området förvaltas av kommunala Uppsalahem, som i samband med att de renoverar sina lägenheter i Eriksberg vill ha möjlighet att bygga fler hus i området. Önskemålet är att bygga ett tiotal hus, med i första hand bostäder.

  – Många i Eriksberg efterfrågar ett mer levande centrum med närhet till service. Genom att bygga fler välbehövliga bostäder kan vi samtidigt skapa underlag för mer handel, restauranger och samhällstjänster, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

  Målsättningen är att planen ska antas under 2020.

  Redaktionen

  1 kommentarer

  1. Michel 2018-08-06

   Varför framgår det inte av Tjänsteskrivelsen att man kommer behöva riva en förskola och även en samlingslokal för det befintliga hyresgästerna?

   https://bygg.uppsala.se/contentassets/d36974ee5e3941679e93c643aa3ec251/tjansteskriv_planbesked-rev.-180521.pdf

   Man kommer med andra ord att minska antalet förskoleplatser i området under tiden den “nya” förskolan byggs.

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Framtidens tåg heter Hyperloop

  Infrastruktur En resa från Stockholm till Helsingfors på en halvtimme kan bli verklighet redan om tio år. Det hoppas åtminstone Nordiska rådet och Peter Nisula, projektledare för Hyperloop. “Det här är ett snabbare, billigare och mer miljövänligt alternativ än höghastighetstågen”, säger han.

 • Riksdagen slopar investeringsstöd

  Nyheter I och med att Riksdagen röstat fram Moderaternas och Kristdemokraternas statsbudget kommer den rödgröna regeringens omdiskuterade investeringsstöd till hyres/studentbostäder att försvinna.

 • Trophi utvecklar Arninge Station

  Fastighetsmarknad Trophi Fastighets AB, bygger Arninge Station – en byggnad om 35 000 kvadratmeter. Förutom station för Roslagsbanan kommer byggnaden innehålla handel och service. 

 • ANNONS
 • Atrium Ljungberg tillsätter regionchefer

  Rekrytering Atrium Ljungberg skapar två nya regionschefstjänster för Stockholm – region Nord/Väst och region Syd. Organisationsförändringen görs för att möta de stora uppdrag som bolaget landat den senaste tiden. 

 • Billing slutar som vd på Nordstjernan

  Rekrytering Tomas Billing lämnar posten som vd på Nordstjernan efter 20 år. Vice vd Peter Hofvenstam har utsetts till ny vd. 

 • “Förvånande om Riksbanken höjer räntan”

  Ekonomi Inflationsutfallet som presenterades av SCB på onsdagen, i kombination med BNP-utfallet och nedgången i hushållens konsumtion talar för att Riksbanken behåller reporäntan oförändrad vid räntebeskedet nästa vecka. Det spår SBAB:s chefsekonom Robert Boije. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived