+
Fredrik Wirdenius. Foto: Gustav Kaiser.
 • Vasakronan får rating av Moody’s

  PUBLICERAD 2018-05-07 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-05-07 08:21

  Textstorlek

  Dela med andra

  Vasakronan har fått en kreditrating av internationella kreditvärderingsinstitutet Moody‘s. Bolaget får betyget A3 vilket är ett investment grade-betyg och motsvarar A- hos Moody‘s konkurrenter S&P och Fitch. Utsikterna för betyget är stabila.

  I ett pressmeddelande skriver Vasakronan att det starka betyget bygger på Vasakronans högkvalitativa fastighetsportfölj, goda finansiella nyckeltal samt den starka kopplingen till bolagets ägare Första, Andra, Tredje och Fjärde AP-fonden.

  Vasakronan är en av Sveriges absolut största låntagare och har över 41 miljarder kronor i icke säkerställda obligationer och certifikat.

  – En publik rating ger oss ökad tillgång till kapital med längre löptider i befintliga marknader. Att ett oberoende institut som Moody’s gör en omfattande genomlysning av Vasakronan skapar ytterligare transparens gentemot investerare och ratingen banar väg för goda upplåningsmöjligheter även på nya marknader. Det goda betyg vi får är ett bevis för beståndets kvalitet och ett uttryck för bolagets starka ägarstruktur, skriver vd Fredrik Wirdenius i en kommentar.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived